Apple, Google, Facebook şi Samsung, într-un consorţiu care a cumpărat patente de 525 milioane de dolari de la Kodak

Postat la 20 decembrie 2012 7 afişări

Un consorţiu din care fac parte 12 companii, printre care Apple, Google, Samsung, Facebook şi Microsoft, a cumpărat, pentru 525 milioane de dolari, un portofoliu de patente în domeniul imagisticii digitale şi distribuţiei de fotografii de la grupul falimentar Eastman Kodak.

Din consorţiu mai fac parte Amazon.com, HTC, Research In Motion (producătorul smartphone-urilor BlackBerry), Huawei, Adobe şi Fujifilm, iar valoarea pachetului de patente era estimată la începutul licicaţiei la maximum 2,6 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

"Este numai o mică parte din portofoliul nostru de patente. Rămânem proprietarii a aproximativ 9.600 de alte invenţii", a declarat un purtător de cuvânt al Kodak.

Astfel de colaborări între companii rivale sunt la ordinea zilei în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, competitorii reuşind astfel să prevină potenţiale litigii costisitoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Kodak,
Apple,
Google,
Facebook,
Samsung
/actualitate/apple-google-facebook-si-samsung-intr-un-consortiu-care-a-cumparat-patente-de-525-milioane-de-dolari-de-la-kodak-10403935
10403935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.