Apple a răscumpărat acţiuni de 10 miliarde dolari în trimestrul al doilea şi este pe primul loc în lume

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 22 septembrie 2015 45 afişări

Apple a răscumpărat acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, fiind pe primul loc în lume, potrivit datelor FactSet, care indică însă că la nivelul companiilor membre ale indicelui S&P 500 a avut loc o scădere a acestor operaţiuni, relatează MarketWatch.

“Valoarea în dolari a răscumpărărilor de acţiuni a scăzut cu 6,9% faţă de primul trimestru, la 134,4 miliarde de dolari, în timp ce în termeni anuali declinul a fost de 0,4%”, a declarat Andrew Birstingl, analist la FactSet, într-un raport trimestrial.

În ultimele 12 luni, răscumpărările de titluri efectuate de companii au totalizat 555,5 miliarde de dolari, nivel aproape neschimbat faţă de primul trimestru.

Grupul farmaceutic Pfizer, care a efectuat răscumpărări în mod constant în ultimii ani, a cumpărat titluri proprii în valoare de doar 2,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, comparativ cu 6,1 miliarde de dolari în primul trimestru.

Verizon Communications a redus la rîndul său achiziţiile de titluri proprii, cu 3,4 miliarde de dolari, comparativ cu primele trei luni ale anului.

”Un alt factor care a influenţat declinul răscumpărărilor de acţiuni este participarea mai scăzută la astfel de programe. Numărul companiilor care au răscumpărat acţiuni a scăzut de la 390 în primul trimestru la 378 în trimestrul al doilea”, a scris Birstingl.

Numărul companiilor care cumpără titluri proprii este totuşi mai mare decât media de 357 de companii înregistrată de la sfârşitul recesiunii, în iulie 2009.

Pentru al 12-lea trimestru consecutiv, cele mai active companii în aceste operaţiuni au fost cele din industria IT, acestea cheltuind în total 35,9 miliarde de dolari în intervalul aprilie-iunie. Astfel, patru din 10 răscumpărări de titluri au fost făcute de companii din sectorul tehnologiei, în frunte cu Apple, care a cumpărat cu 18,2% mai multe acţiuni proprii decât în primul trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
ACŢIUNI,
RĂSCUMPĂRĂRI
/actualitate/apple-a-rascumparat-actiuni-de-10-miliarde-dolari-in-trimestrul-al-doilea-si-este-pe-primul-loc-in-lume-14735701
14735701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.