Apple a crescut cu 20% preţurile produselor vândute în Marea Britanie

Postat la 28 octombrie 2016 129 afişări

Apple a crescut cu 20% preţurile produselor vândute în Marea Britanie

Brexitul va lovi consumatorii din Marea Britanie, în condiţiile în care tot mai multe companii răspund scăderii puternice a lirei cu creşterea preţurilor, scrie Bloomberg.

Apple a crescut vineri preţurile mai multor produse, inclusiv Mac Pro, cu 20%, pentru a ţine pasul cu devalorizarea lirei. Electrolux de asemenea va creşte preţurile produselor cu 10%.

Inflaţia accelerează în cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, ceea ce pune presiune puternică pe preţuri, care cel mai probabil vor creşte în condiţiile în care lira (aflată la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani) creşte costurile importurilor.

"Vom vedea şi mai multe creşteri de preţuri, cel mai posibil la produsele mai scumpe, şi vom vedea o scădere semnificativă a veniturilor reale", a spus Kit Juckes, strateg la Societe Generale.

Apple a început să ceară 2999 de lire pe Mac Pro, faţă de 2499 de lire la începutul săptămânii. Mini Mac se vinde acum cu 479 de lire, comparativ cu 399 de lire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.