Apocalipsa din 2012 - interpretare eronata a inscriptiilor Maya

Postat la 08 februarie 2010 14 afişări

Urmasii din Mexic si Guatemala ai locuitorilor fostului imperiu Maya - care a stapanit o mare parte din America Centrala - sustin ca apocalipsa nu va veni in 2012, contrar unor teorii vehiculate in lumea occidentala, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta mexicani.

O astfel de teorie este prezentata si in superproductia "2012", regizata de Roland Emmerich. Inspirat dintr-un bestseller al scriitorului american Steve Alten - vandut in peste 10 milioane de exemplare -, filmul prezinta o previziune maya potrivit careia ziua de 21 decembrie 2012 este data la care va veni sfarsitul lumii.

De fapt, potrivit unei inscriptii gravate in piatra descoperita la Coba, in Peninsula Yucatan (sud-estul Mexicului), in 2012 se va incheia unul dintre ciclurile calendarului maya, alcatuit cu 3.144 de ani inaintea calendarului roman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Maya,
apocalipsa,
2012,
greseli
/actualitate/apocalipsa-din-2012-interpretare-eronata-a-inscriptiilor-maya-5486585
5486585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.