Aplicaţiile, mult mai populare decât browserul

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 aprilie 2014 158 afişări

Predicţiile că timpul petrecut pe internet va depăşi timpul petrecut folosind aplicaţii s-au dovedit eronate, conform unui studiu condus de compania Flurry.

Aplicaţiile, mult mai populare decât browserul

Statisticile referitoare la utilizatorii de smartphone arată că timpul petrecut pe siteuri a scăzut cu aproape un sfert, în vreme ce timpul de folosire a aplicaţiilor a crescut cu 10%, relatează theguardian.co.uk. Astfel, 86% din timpul petrecut pe telefon este rezervat aplicaţiilor şi doar 14% paginilor web.

Dintre aplicaţii, cele mai accesate sunt jocurile (32% din timpul total) şi Facebook (17%). Alte programe precum Twitter, Youtube sau serviciile de ştiri acoperă sub 10% din timp.

Pentru Google, preferinţa utilizatorilor de smartphone-uri de a accesa aplicaţii înseamnă apariţia unor probleme, deoarece compania nu poate urmări activitatea din interiorul aplicaţiilor, aşa cum o face atunci când se accesează motorul de căutare. Acest lucru, consideră analiştii, va scade gradul de precizie cu care Google plasează reclame pe internet.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aplicatiile-mult-mai-populare-decat-browserul-12386032
12386032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.