Apel către guvernanţi: nu aruncaţi pe umerii lucrătorilor răspunderea pentru propriile erori

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 iunie 2021 75 afişări

Sindicaliştii din Sănătate sunt în conflict cu Guvernul. Asta după ce ministrul Sănătăţii a vorbit despre posibilitatea ca angajaţii din sistem care nu sunt vaccinaţi să plătească pentru testele de depistare COVID 19.

Apel către guvernanţi: nu aruncaţi pe umerii lucrătorilor răspunderea pentru propriile erori

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a redactat un comunicat de presă prin care anunţă că „a luat act cu tristeţe de declaraţile ministrului Sănătăţii privind intenţia de vaccinare obligatorie a lucrătorilor din sănătate sau de obligare a celor nevaccinaţi să suporte costurile testelor de depistare a virusului SARS-CoV-2. Astfel de declaraţii dovedesc incapacitatea de înţelegere a situaţiei”, susţin sindicaliştii.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a arătat în mod public autorităţilor sanitare că ordinea logică a măsurilor este realizarea unei campanii de vaccinare bazată pe introducerea măsurilor de stimulare a vaccinării, identificarea corectă a numărului de lucrători din sănătate vaccinaţi şi identificarea corectă şi completă a lucrătorilor care au trecut printr-un episod de infecţie SARS-CoV-2.

„A trata diferit imunitatea oferită profesioniştilor din sănătate de infectare faţă de cea obţinută prin vaccinare este eronat şi, raportat la procedurile aplicabile tuturor cetăţenilor, discriminatoriu”, mai spun sindicaliştii.

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” consideră că declaraţiile ministrului Sănătăţii continuă povestea eşecurilor instituţionale, fără ca autorităţile să-şi asume răspunderea pentru ele.

Sindicaliştii mai vorbesc despre problemele privind raportarea numărului de persoane infectate şi a deceselor provocate de COVID 19

„Am avut apoi de înfruntat perdeaua de fum a dezinformărilor oficiale privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate, care au anunţat sistematic un nivel la vaccinării acestora de peste 90%. şi a celor vaccinaţi împotriva acestui virus. La ora actuală Platforma de monitorizare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate este singura sursă de informaţii credibile pentru o estimare corectă numărului de lucrători din sănătate vaccinaţi. Deşi se dovedeşte că am avut tot timpul dreptate, optimismul (nejustificat al) declaraţiilor triumfătoare constituind una din cauzale nivelului actual al vaccinării, nimeni nu este ţinut responsabil iar remedierea problemelor lipseşte în continuare”, scrie în comunicatul de presă semnat de reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

Concluzia aparţine sindicaliştilor: „problema este la autorităţile care nu-şi înţeleg menirea şi nu-şi asumă responsabilităţile funcţiilor, nu la profesioniştii din sănătate, solicitând public renunţarea la intenţia unor astfel de abuzuri la adresa acestor categorii de lucrători”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sănătate,
protest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.