Apar noi detalii în cazul şefei secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava, prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.

Postat la 26 ianuarie 2023 107 afişări

Apar noi detalii în cazul şefei secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava, prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.

Investigaţiile ofiţerilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie în privinţa medicului-şef al secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Anca Dumitrovici Ababneh, au pornit de la denunţul familiei unui pacient care a murit de cancer şi al unui pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani.

Un prim denunţ a fost înregistrat în martie 2022, conform căruia medicul a pretins şi a primit bani pentru prescrierea tratamentului, iar în iunie 2022 a fost al doilea denunţ, care reclama faptul că dr. Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iaşi, în tratamentul căruia pacientul s-a aflat până la un moment dat. Medicamentul administrat la Suceava, altul decât cel prescris de la Iaşi, i-ar fi provocat bolnavului agravarea stării de sănătate, ceea ce a dus la întreruperea tratamentului oncologic. Din declaraţiile martorilor reiese că doctoriţa chema pacientul la cabinet, dar tot amâna începerea tratamentului, din decembrie 2021 până în martie 2022.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacient,
suceava,
oncologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.