Anunţul DGPCÎ cu privire la activitatea instituţiei. Ce trebuie să ştie toţi posesorii de permise şi autovehicule din România

Autor: Alexandru Nanu Postat la 04 iunie 2024 18 afişări

Anunţul DGPCÎ cu privire la activitatea instituţiei. Ce trebuie să ştie toţi posesorii de permise şi autovehicule din România

Începând cu luna iunie, cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro , eliminând necesitatea prezenţei fizice la ghişeu, conform celui mai recent comunicat de pe site-ul instituţiei.

Digitalizarea serviciilor privind permisele de conducere implică utilizarea tehnologiei în scopul de a îmbunătăţi eficienţa, accesibilitatea şi transparenţa proceselor legate de reînnoirea şi gestionarea acestora.

Beneficiile acestor măsuri includ reducerea timpului de aşteptare, scăderea birocraţiei, creşterea transparenţei şi accesibilităţii serviciilor şi asigurarea securităţii datelor.

Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare şi modernizare a serviciilor publice, cetăţenii vor trebui să urmeze următorii paşi:

1.     să deţină cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro ;

2.     să transmită prin intermediul aplicaţiei informatice următoarele documente:

- cererea solicitantului completată şi semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere şi completând în mod corespunzător motivul solicitării;

- actul de identitate, în termenul de valablitate, în copie;

3.    să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăţi disponibil pe site.

Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghişeu de permise sau înmatriculări.

Folosim acest prilej pentru a sublinia faptul că, în perioada următoare, se vor face demersuri şi în ceea ce priveşte digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.

Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administraţiei şi simplificarea interacţiunilor cetăţenilor cu instituţiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esenţiale care va beneficia de pe urma tranziţiei către mediul online, în anul 2024.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
permis,
permis auto,
refuz,
mai,
nevoie,
ordin,
prezenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.