Anunţul de ultima oră al Monicăi Anisie. Grădiniţele rămân închise. Nu se deschid nici creşele sau after school-urile

Postat la 15 iunie 2020 1987 afişări

Anunţul de ultima oră al Monicăi Anisie. Grădiniţele rămân închise. Nu se deschid nici creşele sau after school-urile

Luni dimineaţă, într-o intervenţie TV, Anisie a promis că astăzi, 15 iunie, vor fi gata normele metodologice referitoare la deschiderea grădiniţelor. Unităţile de învăţământ preşcolar nu se vor redeschide până nu vor apărea normele care trebuie aplicate pentru respectarea distanţării sociale.

Deşi Guvernul a anunţat că din 15 iunie pot fi redeschise creşele, grădiniţele şi after-school-urile, pe perioada vacanţei de vară, Ministerul Educaţiei a oprit procesul în ultima clipă.În lipsa normelor de la Ministerul Educaţiei, directorii au aranjat grădiniţele după cum au considerat că este bine.

UPDATE Anisie: Luni vor fi gata normele metodologice referitoare la deschiderea grădiniţelor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a dat asigurări că luni vor fi finalizate normele metodologice cu privire la deschiderea grădiniţelor, iar odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial, unităţile de învăţământ preşcolar vor putea fi deschise.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educaţiei a realizat partea în care sunt menţionate activităţile pe care trebuie să le desfăşoare în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar cadrele didactice, urmând ca şi Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu siguranţă vor fi gata normele metodologice”.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gradinite,
deschidere,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.