Anunţ OFICIAL: Angela Merkel se va retrage din funcţia de cancelar al Germaniei în 2021

Postat la 30 octombrie 2018 571 afişări

Sfârşitul erei politice Angela Merkel a început, scrie ediţia europeană a publicaţiei Politico, după ce cancelarul german a anunţat luni, în urma mai multor eşecuri electorale, că acesta este ultimul său mandat şi se retrage din cursa internă pentru şefia Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Retragerea Angelei Merkel, unul dintre cei mai puternici lideri europeni vreme de peste 12 ani şi un puternic susţinător al curentului pro-imigraţie, va genera un seism politic resimţit la nivelul întregii Europe, apreciază analiştii.

Anunţ OFICIAL: Angela Merkel se va retrage din funcţia de cancelar al Germaniei în 2021

"În calitatea de cancelar, eu trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru tot. Acesta este ultimul meu mandat de cancelar," a declarat luni Angela Merkel, citată de bbc.com.

"Nu voi mai candida pentru niciun post politic după încheierea mandatului. Pentru restul legislaturii, sunt pregătită să lucrez în continuare în calitatea de cancelar. Am sentimentul că este momentul să deschidem un nou capitol,” le-a spus Merkel reporterilor în Berlin.

Anunţul Angelei Merkel, care îşi comunică decizia de a se retrage din marea politică după trei mandate de cancelar al Germaniei şi 18 ani la şefia CDU, a luat prin surprindere lumea politică germană. În 2016, când se confrunta deja cu o puternică scădere în popularitate pe fondul crizei refugiaţilor, Merkel îşi anunţa încă intenţiile de a candida pentru al patrulea mandat. Nu a transmis niciodată dorinţa de a se retrage, în pofida problemelor coaliţiei aflate le guvernare. Prăbuşirea în sondaje a formaţiunii de centru dreapta pe care o conduce, în urma politicilor pro-imigraţie promovate de Merkel, anunţa, însă, dezastrul electoral care a devenit evident după alegerile locale din 2018.

Duminică, Merkel a primit o nouă lovitură

Uniunea Creştin-Democrată a obţinut doar 27% din voturi la scrutinul regional de duminică (28 octombrie) din landul Hesse, în scădere cu 10% faţă de alegerile anterioare, potrivit agenţiei Dpa.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angela merkel,
anunt,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.