Anunţ de interes general făcut de ANAF. Care este motivul acestui anunţ şi ce nu trebuie să facă nimeni

Autor: Alexandru Nanu Postat la 02 februarie 2024 11598 afişări

Anunţ de interes general făcut de ANAF. Care este motivul acestui anunţ şi ce nu trebuie să facă nimeni

ANAF (Agenţia  Naţională  de  Administrare  Fiscală)  atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt rugaţi ”să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează”.

Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <anaf@m-finante.com>.

“Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativităţii sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenţionate cu scopul de a frauda sau obţine informaţii cu caracter confidenţial, astfel că vă recomandăm atenţie sporită! Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia”, mai scrie în comunicatul de presă.

ANAF reiterează următoarele aspecte:

  • nu deschideţi aceste emailuri, nu daţi curs unor astfel de solicitări!
  • nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut!
  • nu transmiteţi date personale!

De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
refuz,
falsificare,
mesaje,
nume,
avertizare,
institutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.