Antonescu: În noua Constituţie, Parlamentul va fi doar for de dezbateri, nu şi de decizie

Postat la 05 iulie 2013 101 afişări

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat, vineri, că în urma observaţiilor ridicate de Comisia de la Veneţia, din proiectul de Constituţie se va scoate termenul "decizie" din sintagma care definea Parlamentul ca "for de dezbatere şi decizie".

Antonescu: În noua Constituţie, Parlamentul va fi doar for de dezbateri, nu şi de decizie

 El a spus că formula modificată reia vechea formulă din Constituţie, respectiv "organul reprezentativ suprem al poporului român" şi adăuga sintagma "forul de dezbatere şi decizie al naţiunii".

Antonescu a admis că, în urma observaţiilor reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia, se va renunţa la termenul "decizie", care nu va mai fi inserat în proiectul de Constituţie în legătură cu Parlamentul.

"O observaţie a invitaţilor noştri a fost aceea că termenul «decizie» ar putea să nască interpretări prea largi, pentru că sunt tot felul de decizii, iar unele decizii nu sunt luate de Parlament, ceea ce e corect. În sensul acesta, deşi evident nu asta era intenţia celui care a propus acest amendament, cred că vom renunţa la termenul de «decizie» ca să nu se poată naşte confuzii, deşi Constituţia descrie foarte clar după aceea care sunt prerogativele şi ale Parlamentului, şi ale Guvernului, şi ale preşedintelui", a spus Antonescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-in-noua-constitutie-parlamentul-va-fi-doar-for-de-dezbateri-nu-si-de-decizie-11094361
11094361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.