Antonescu: Constantinescu, Iliescu, Băsescu au fost aleşi cu circa 25% din votul alegătorilor

Postat la 29 mai 2013 85 afişări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, în ceea ce priveşte reducerea cvorumului la referendum, că foştii preşedinţi ai României au fost aleşi în funcţie cu votul favorabil a circa 25% dintre alegători, menţionând că iniţiativa adoptată în Parlament nu restrânge dreptul la vot.

Antonescu: Constantinescu, Iliescu, Băsescu au fost aleşi cu circa 25% din votul alegătorilor

 Antonescu a afirmat că salută adoptarea legii care modifică pragul la referendum, precizând că "bântuie" o interpretare deformată asupra iniţiativei privind reducerea cvorumului, conform căreia propunerea ar duce la restrângerea numărului de votanţi.

"Nu este adevărat că unul din trei români se vor pronunţa asupra Constituţiei. Este adevărat că e suficient ca unul din trei români, cetăţeni români cu drept de vot de fapt, să se pronunţe. Altfel, se pot pronunţa oricând şi cred că toţi ne dorim să se pronunţe toţi cetăţenii români cu drept de vot până la ultimul, oriunde s-ar afla el pe planeta aceasta, chiar şi în spaţiu", a declarat liderul PNL.

El a menţionat că prevederea privind reducerea pragului la referendum dă şansa celor care se prezintă la urne ca votul acestora "să aibă un sens".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-constantinescu-iliescu-basescu-au-fost-alesi-cu-circa-25-din-votul-alegatorilor-10909729
10909729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.