Antena Group, pe locul doi în topul societăţilor cu afaceri în televiziune cu cele mai bune rezultate pe anul trecut. Afacerile trustului se apropie de o sută de milioane de euro

Autor: Alexandra Matei Postat la 03 iunie 2021 53 afişări

Antena Group, pe locul doi în topul societăţilor cu afaceri în televiziune cu cele mai bune rezultate pe anul trecut. Afacerile trustului se apropie de o sută de milioane de euro

♦ Compania a înregistrat anul trecut o creştere a profitului de peste 30% faţă de 2019. ♦ Echipa s-a mărit în 2020 cu aproape 200 de angajaţi.

Compania Antena Group, care operează licenţele Antena 1, Happy Channel, Antena Stars şi ZU TV, a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de peste 97 mil. euro, cu aproape 10 mil. euro mai mult decât în 2019, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Totodată, în 2020, datele arată că nu doar cifra de afaceri a companiei a fost pe plus, ci şi profitul, Antena Group terminând anul cu un profit de peste 34 mil. euro, faţă de 21 mil. euro în 2019.

Numărul angajaţilor din cadrul companiei s-a mărit cu peste 20% anul trecut, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanţelor Publice, astfel că aceasta funcţionează, în prezent, cu o echipă ce numără 777 de oameni.

Compania s-a clasat pe a doua poziţie a topului societăţilor cu afaceri în televiziune cu cele mai bune rezultate, imediat după Pro TV, societate cu afaceri de peste 168 mil. în 2020.

Podiumul este completat de compania turcească Dogan Media, care operează posturile Kanal D şi Radio Impuls şi care este clasată pe locul al treilea, cu o cifră de afaceri de peste 44 mil. euro anul trecut.

Bilanţul companiilor de media pe anul 2020, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, arată că atât aceste trei societăţi, cu cele mai mari cifre de afaceri, cât şi cele mai multe dintre trusturile clasate pe poziţiile următoare au crescut în timpul pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
antena,
trecut,
rezultate,
televiziune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.