ANM: Cod Portocaliu de vijelii puternice şi grindină în nouă judeţe

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 august 2023 245 afişări

ANM anunţă că a emis atenţionare Cod Portocaliu pentru nouă judeţe, valabilă de sâmbătă seara până duminică dimineaţa. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe arii restrânse vijelii puternice şi grindină.

ANM: Cod Portocaliu de vijelii puternice şi grindină în nouă judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare „Cod Portocaliu”, valabilă în judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj şi în zona de munte a judeţului Vâlcea şi Alba.

Meteorologii anunţă că, de sâmbătă seara până duminică dimineaţă, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) şi pe arii restrânse vijelii puternice şi grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...50 l/mp şi izolat de peste 70...80 l/mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amn,
atenţionare,
vijelii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.