Animalele aflate în slujba comunităţii, cinstite. Primăria Capitalei va amplasa un monument dedicat câinilor de serviciu într-un parc

Autor: Nicolae Oprea Postat la 18 decembrie 2019 42 afişări

Primăria Capitalei va amplasa, în Parcul Herăstrău zona Expoflora, un monument dedicat câinilor de serviciu denumit „Max, câinele erou”, proiectul fiind aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri.

„Iniţiativa se doreşte să fie o recunoaştere a importanţei câinilor de serviciu. (...) Max, câinele erou, era un ciobănesc german, născut la 4 iunie 2009 şi decedat la 9 septembrie 2015 Bucureşti, fiind câinele de luptă al Armatei Române (forţele terestre) care era una dintre principalele vedete ale defilărilor pe sub Arcul de Triumf”, se arată în proiectul votat miercuri.

Max a fost primul câine din România înmormântat cu onoruri militare.

Monumentul dedicat câinilor de serviciu va fi amplasat în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Expoflora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
max,
câine,
monument

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.