ANI: Alţi 13 foşti sau actuali aleşi locali, găsiţi incompatibili

Autor: Departamentul Social Postat la 26 noiembrie 2014 42 afişări

Alţi 13 foşti sau actuali aleşi locali, respectiv trei primari, trei viceprimari, şase consilieri locali şi un consilier judeţean, au fost găsiţi incompatibili, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, informează Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

ANI: Alţi 13 foşti sau actuali aleşi locali, găsiţi incompatibili

Astfel, potrivit ANI, Jozsef Nyako, primar al oraşului Valea lui Mihai din judeţul Bihor, a fost în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 - 18 iunie 2014, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut-o şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

În cazul lui Iulian Lică, primarul comunei Crângeni din Teleorman, inspectorii de integritate au constatat că acesta, în perioada 21 iunie 2012 - 23 septembrie 2013, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Lică N. Iulian Persoană Fizică Autorizată.

Despre Ion Voica, primarul comunei Săcelu din Gorj, ANI precizează că acesta s-a aflat în incompatibilitate în perioada 3 mai 2011 - 25 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi calitatea de reprezentant al comunei în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor SC Salubris Gilort SRL.

Un alt ales local găsit incompatibil este Ladislau Mod, viceprimar al comunei arădene Olari, care, în perioada 20 iulie 2012 - 20 decembrie 2013, a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Mod Ladislau Întreprindere Individuală.

În incompatibilitate a fost găsit şi Milică Gigea, viceprimar al comunei Poarta Albă din judeţul Constanţa, care, în perioada exercitării mandatului de consilier local (1 februarie 2013 - 29 iulie 2013), simultan cu funcţia de consilier local, a deţinut şi funcţia de paznic la Compartimentul Sănătate din cadrul primăriei comunei.

Radu Traian Duţescu, viceprimar al comunei Gîngiova din Dolj, s-a aflat în incompatibilitate în perioadele 29 iunie - 8 august 2012 şi 20 ianuarie - 4 aprilie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale.

În cazul Elenei Boengiu, consilier local în cadrul Consiliului Local Piatra Neamţ, inspectorii de integritare au constatat că aceasta s-a aflat în incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012, întrucât a deţinut şi funcţia de funcţia de director general în cadrul unei societăţi comerciale al cărei asociat unic este Municipiul Piatra Neamţ.

Despre Gavril Floroaia, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Hangu din Neamţ, ANI precizează că s-a aflat în incompatibilitate întrucât, în perioada 2010 - 2013, Primăria Comunei Hangu a încheiat patru contracte de prestări servicii cu societatea comercială în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat unic şi administrator, în valoare totală de 32.114,8 lei.

ANI mai precizează că Marian-Alexandru Pop, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Băseşti din Maramureş, se află în incompatibilitate începând cu 27 iunie 2012, întrucât deţine şi funcţia de inspector cu situaţii de urgenţă în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Băseşti.

Octavian Câmpean, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ariniş din Maramureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada 2012 - 2013, Primăria Comunei Ariniş a încheiat două contracte de prestări servicii cu societatea comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de administrator şi asociat unic.

Incompatibil a fost găsit şi Mircea Mihai, consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Dolhasca din judeţul Suceava, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat (în calitate de prestator) a încheiat şi derulat trei contracte de furnizare cu Primăria Oraşului Dolhasca (în calitate de achizitor).

Dan Dumitru Simion, consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Iernut din Mureş, s-a aflat în incompatibilitate, susţine ANI, întrucât societatea comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator, iar soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat, la 22 iunie 2011, un contract de servicii cu Primăria Oraşului Iernut, având ca obiect prestarea serviciilor de medicina muncii.

Acelaşi Dan Dumitru Simion a încălcat şi regimul juridic al incompatibilităţilor aplicabil managerilor de spital întrucât, în perioada 8 octombrie 2004 - 2 decembrie 2013, perioada deţinerii funcţiei de director al Unităţii de Asistenţă Medico Socială Iernut, a deţinut simultan şi funcţiile de: administrator la două firme; titular al Cabinetului Medical Individual "Dr. Simion Dan Dumitru"; consilier local în cadrul Consiliului local al Oraşului Iernut.

Despre Elena Iuliana Dosaru, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, ANI susţine că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 - 23 septembrie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale înfiinţată de Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit ANI, cei 13 foşti sau actuali aleşi locali au încălcat prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMARI,
ANI,
/actualitate/ani-alti-13-fosti-sau-actuali-alesi-locali-gasiti-incompatibili-13649053
13649053
comments powered by Disqus
Avocatul gulerelor albe Avocatul gulerelor albe

Mihai Mareş se numără printre primii avocaţi români care s-au specializat pe criminalitatea gulerelor albe, apărând executivi de top, antreprenori, afaceri dezvoltate în România sau subsidiare ale marilor multinaţionale. Dacă ne uităm la tensiunile din business din ultimii ani, atât de pe plan local, cât şi de la nivel internaţional, constatăm cu uşurinţă că pariul său a fost unul câştigător. Cum a ales acest domeniu şi care au fost paşii prin care a construit casa de avocatură Mareş & Mareş?

vezi continuarea
ZF.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de PSD în urmă cu câteva ore.
ProMotor.ro
ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC le fură clienții nemților ATAC la Mercedes și BMW! Noul model FRANȚUZESC le fură clienții nemților
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Descopera.ro
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul OMS: „Există doar un singur medicament eficient” Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul OMS: „Există doar un singur medicament eficient”
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate''
Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja de 90 de ani. ''Zici că se va RIDICA''
Go4it.ro
Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor din România. Ce oferă Netflix în schimb
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.