Angela Merkel le cere companiilor germane să angajeze mai mulţi refugiaţi

Autor: Florin Casota Postat la 15 august 2016 213 afişări

Angela Merkel le cere companiilor germane să angajeze mai mulţi refugiaţi

Angela Merkel a invitat şefii mai multor companii mari din Germania să participe la un summit luna viitoare unde-i va ruga să angajeze mai mulţi refugiaţi, relatează Daily Mail.

Peste 1 milion de refugiaţi au intrat în Germania anul trecut, iar guvernul vrea ca foarte mulţi dintre aceştia să intre pe piaţa muncii, astfel se va reduce dependenţa refugiaţilor pe ajutoarele de stat, dar şi numărul joburilor vacante.

Potrivit cotidianului german Bild, Merkel încearcă să convingă companiile să le acorde o şansă refugiaţilor şi să le ofere posturi  entry-level. În contextul în care companiile mari au fost criticate că nu ajută refugiaţii să se integreze, însă refuzul acestora vine pe baza faptului că mulţi refugiaţi veniţi în Germania nu cunosc limba şi nici nu au nivelul de educaţie impus pentru a putea fi angajaţi.

Câţiva giganţi precum Siemens, Evonik, Opel sau Volkswagen au pornit deja programe pentru refugiaţi şi vor împărtăşi rezultatele cu cancelarul german în cadrul întâlnirii care va avea loc pe 14 septembrie. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.