Angela Merkel: Cei care au crezut că sfârşitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înşelat

Autor: Marian Avram Postat la 13 mai 2018 51 afişări

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că este îngrijorată de încălcările repetate ale armistiţiului din estul Ucrainei, adăugând că sfârşitul Războiului Rece nu a echivalat cu instaurarea păcii pe întreg continentul european, informează site-ul postului France 24.

”Ucraina ne îngrijorează, iar în cadrul Formatului Normandia, din care fac parte Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, lucrăm pentru ca Acordurile de la Minsk să fie respectate. Însă în fiecare noapte au loc încălcări ale armistiţiului şi în fiecare zi au loc pierderi de vieţi omeneşti. Cei care au crezut că sfârşitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înşelat”, a declarat Merkel.

Grupul de contact Normandia a fost creat în iunie 2014 pentru a pentru a media între părţile aflate în conflict în vederea începerii unui proces de pace în regiunile controlate de rebelii separatişti în estul Ucrainei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MERKEL,
UCRAINA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.