Angajatorii din fostele ţări comuniste trebuie să-şi califice angajaţii pentru a suporta creşterea salariilor. Care este situaţia în România

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 07 aprilie 2018 57 afişări

După anii ‘90, prăbuşirea comunismului a adus firme din Occident în Europa de Est dornice să profite de salariile mici şi, ulterior, de accesul fără tarife în UE. Dar între timp au crescut salariile, astfel că angajatorii trebuie să stimuleze calificarea angajaţilor, relatează Bloomberg.

În România, reducerile de impozite au atras atenţia cmpnaiilor precum Oracle Corp sau IBM. România, spre exemplu, are o lipsă de cel puţin 10.000 de programatori pentru a face faţă deschiderii.

Bogdan Bălan, care lucrează într-o companie multinaţională de finanţare, a declarat că şi-a învăţat abilităţile de programare în ciuda neajunsurilor din sistemul de învăţământ.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RESURSE UMANE,
SALARII,
FORŢĂ DE MUNCĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.