Angajaţii din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti ies din nou în stradă

Autor: Laura Buciu Postat la 02 februarie 2022 33 afişări

Angajaţii din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti ies din nou în stradă

Angajaţii din poliţie, din penitenciare şi militarii rezervişti ies din nou în stradă, miercuri, ei urmând să protesteze în faţa Guvernului, cu deplasare spre Parlament, prin faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Protestul angajaţilor din poliţie, penitenciare şi al rezerviştilor militari începe miercuri, la ora 10:00 în faţa Guvernului.

După o oră, protestatarii se vor deplasa pe jos spre Parlament (Piaţa Constituţiei), cu oprire de 30 de minute în faţa MAI.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială.

„Angajaţii din poliţie, penitenciare şi armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleaşi partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-şi respecte deciziile şi să elimine arbitrariul şi discriminarea în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării şi pe cea a pensiilor militare. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, au transmis protestatarii.

La întâlnirea de luni cu preşedinţii sindicatelor din poliţie şi penitenciare şi reprezentanţii rezerviştilor militari, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a dat asigurări că revendicările acestora vor fi discutate în cadrul coaliţiei de guvernare. Sindicaliştii şi reprezentanţii militarilor rezervişti au iniţiat demersuri în vederea stabilirii unei întâlniri cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a-i cere implicarea în rezolvarea revendicărilor celor peste 500.000 de angajaţi şi rezervişti din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protest,
poliţie,
penitenciar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.