Angajaţii din administraţia publică intră joi în grevă japoneză

Autor: Laura Buciu Postat la 10 februarie 2022 100 afişări

Angajaţii din administraţia publică intră joi în grevă japoneză

Sindicaliştii din administraţia publică sunt, joi, în grevă japoneză, astfel că salariaţii, membri de sindicat, poartă banderolă albă sau au afişat pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările. Programul de lucru nu va fi întrerupt.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează, joi, prin sindicatele membre, grevă japoneză.

Salariaţii, membri de sindicat, poartă banderolă albă sau au afişat pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, în semn de protest.

Activitatea se va desfăşura în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.

Angajaţii din administraţia publică cer aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală şi modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.