Andrei Pascu, acţionar al Cooperativei Agricole Rodagria: Am introdus linii de procesare pentru uscarea fructelor, îngheţată şi sucuri de fructe

Autor: Ramona Cornea Postat la 29 octombrie 2019 138 afişări

Andrei Pascu, acţionar al Cooperativei Agricole Rodagria: Am introdus linii de procesare pentru uscarea fructelor, îngheţată şi sucuri de fructe

Andrei Pascu, acţionar al Cooperativei Agricole Rodagria, înfiinţată în 2017 în Ogoru, judeţul Călăraşi, afirmă că au introdus linii de procesare pentru uscarea fructelor, îngheţată şi sucuri de fructe.

”Ne concentrăm pe producţie în proporţie de 60% - 70% şi 30% - 40% pe procesare. Pentru produsele care cad la sortare am introdus linii de procesare pentru uscarea fructelor, îngheţată şi sucuri de fructe. Distribuim în toate supermarketurile, inclusiv în magazine de colţ, independent administrate. Folosim decontaminare naturală, nu folosim produse chimice. Avem camere şi camioane cu atmosferă controlată. Suntem atenţi la fiecare aspect”, a declarat Andrei Pascu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

El spune că Rodagria funcţionează pe baza a cinci strategii: comunicare, asociere, educaţie, tehnologie şi minimalizarea pierderilor.

”Comunicăm cu supermarketurile săptămânal şi cu consumatorul final o dată pe an. Partea de comunicare este foarte importantă. A doua este asocierea, suntem cinci membri din zona de fructe moi şi cireşe. Partea a treia este cea de educaţie. Noi investim timp, energie şi bani pentru a educa inginerii, ne implicăm foarte intens, mergem până în şcoli şi licee agricole. A patra strategie este cea a tehnologiei, funcţionăm cu un sistem computerizat, totul este concentrat în un computer. Ultima strategie este minimalizarea de pierderi”, a adăugat Andrei Pascu.

Rodagria produce fructe, pe care le co­mer­cializează doar la nivel naţional, exclusiv în supermarketuri. Totodată, cooperativa produce şi legume şi cereale în cantităţi mici.

Alte declaraţii:

  • Suntem un grup 100% independent, inclusiv din punct de vedere al energiei. Totul este suprafaţa protejată.
  • Am trecut la agricultura bio din motive personale şi economice. Este foarte uşor să crezi în un produs bio.
  • Distribuim în toate supermarketurile, inclusiv în magazine de colţ, independent administrate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.