Andreea Paul propune părinţilor să transforme cadourile pentru profesori în educaţie pentru copii

Postat la 15 septembrie 2017 1243 afişări

Andreea Paul, fost vicepresedinte PNL, acum activist in numele societatii civile, este si ea parinte al unei fetite in clasa I, dar si cadru didactic universitar. Le cere imperativ parintilor sa renunte la obiceiul prost de a cumpara cadouri si atentii educatoarelor, invatatoarelor si profesorilor.

Andreea Paul propune părinţilor să transforme cadourile pentru profesori în educaţie pentru copii

"Este primul semnal al cultivarii coruptiei si mediocritatii, înca din scoala. Nu m-am obisnuit cu frenezia unor parinti în goana dupa aceste cadouri, stresati daca este potrivit sau nu cadoul util ales, daca va fi apreciat sau nu (…) Dragi parinti, România competitiva, România buna, începe cu scoala buna! coala buna e centrata pe elev si pe învatare, nu pe cadouri", este mesajul transmis de Andreea Paul, presedinte INACO, o comunitate non-profit de experti in diverse domenii.

Fostul deputat PNL Andreea Paul crede ca obiceiul prost al plocoanelor se perpetueaza din vina parintilor si a profesorilor.

"Vina apartine parintilor care ofera si profesorilor care accepta astfel de atentii într-un sistem profund încremenit într-o cultura bazata pe orice altceva, dar NU pe cultivarea valorilor pe care le caut pentru copiii nostri: onestitate, profesionalism, curaj, integritate, discernamânt, respect, încredere si patriotism", spune Andreea Paul.

"Datele oficiale ale INS ne aratā cā o gospodarie a cheltuit, în medie, 48 lei pentru educatie si 1.088 lei pentru telefon, anul trecut. Faceti un calcul simplu: dacā jumatate dintre cei 2,8 milioane de copiii prescolari si scolari - primar, gimnazial si liceal - din sistemul public de învatamânt cheltuie 50 de lei în medie pentru cadouri sau atentii, suma risipita se ridica la 70 de milioane de lei. Înmultiti apoi cu numarul de sarbatori ale anului si veti constata ca anual se irosesc sute de milioane de lei, cu care s-ar fi putut cumpara sute de mii de carti utile copiilor scrie graiulsalajului.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.