Anchetă privind atribuirea drepturilor TV la meciurile din Premier League

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 19 noiembrie 2014 40 afişări

Autorităţile britanice au lansat, marţi, o investigaţie în ceea ce priveşte condiţiile în care au fost cedate drepturile de televizare din Marea Britanie a meciurilor din Premier League.

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (Ofcom) a anunţat că va investiga anumite bariere competiţionale ca urmare a unei plângeri înaintată în septembrie de Virgin Media.

În prezent, drepturile tv sunt deţinute de BT şi Sky Sports, deţinută parţial de magnatul media Rupert Murdoch.

Virgin consideră că nu se difuzează suficiente meciuri în direct, iar telespectatorii sunt nevoiţi să plătească abonamente din ce în ce mai scumpe pentru a avea acces la posturile deţinătoare de drepturi.

Drepturile TV din Marea Britanie au crescut cu 70 la sută, ajungând la trei miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de euro) pentru trei sezoane. Contractul aflat în vigoare se va încheia în 2016.

Următoarea licitaţie pentru cedarea drepturilor tv ar trebui să aibă loc la începutul anului 2015, dar procesul nu ar trebui să fie afectat de ancheta Ofcom, care ar putea dura câţiva ani.

Ofcom a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că se va consulta cu asociaţiile de suporteri pentru a aduna punctele de vedere în ceea ce priveşte programarea partidelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
ANGLIA,
ANCHETĂ
/actualitate/ancheta-privind-atribuirea-drepturilor-tv-la-meciurile-din-premier-league-13593584
13593584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.