ANCHETĂ LA APPLE: UE analizează contractele încheiate de compania americană cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone

Postat la 22 martie 2013 15 afişări

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană (UE) analizează contractele încheiate de operatorii telecom cu Apple pentru vânzarea iPhone, întrucât acestea ar putea restricţiona concurenţa, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

ANCHETĂ LA APPLE: UE analizează contractele încheiate de compania americană cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone

 Mai mulţi furnizori de servicii telecom au transmis informaţii în această privinţă Comisiei Europene, deşi nu au depus plângeri formale.

Acuzaţiile aduse Apple se concentrează asupra unor contracte cu operatori francezi, însă ar putea fi implicate şi alte ţări, a spus sursa, informează cotidianul New York Times.

Comisia Europeană a confirmat că analizează contractele Apple cu operatorii, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat New York Times că Apple respectă legislaţia locală oriunde desfăşoară afaceri.

Persoane familiarizate cu relaţiile Apple cu operatorii au afirmat că unii furnizori de servicii telecom trebuie să accepte condiţii deosebit de stricte pentru a vinde iPhone, situaţie care face dificilă concurenţa din partea altor producători de smartphone-uri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ancheta-la-apple-ue-analizeaza-contractele-incheiate-de-compania-americana-cu-mai-multi-operatori-telecom-pentru-iphone-10684006
10684006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.