ANAT vrea extinderea cotei TVA de 9% la cazarea cu demipensiune sau pensiune completă

Postat la 09 iulie 2014 24 afişări

ANAT vrea extinderea cotei reduse de TVA la cazarea cu demipensiune sau pensiune completă şi susţine că măsura va avea ca efect atragerea unui număr mai mare de turişti români şi străini în vacanţă în România, creşterea consumului de servicii turistice şi a ponderii turismului în PIB.

ANAT vrea extinderea cotei TVA de 9% la cazarea cu demipensiune sau pensiune completă

 În prezent, cota redusă de 9% se aplică doar pentru servicii de cazare şi cazare cu mic dejun inclus. Restul serviciilor din turism, inclusiv cele ale agenţiilor care comercializează produse turistice în Romania, se impozitează cu cota integrală de 24%.

"Cota TVA de 24% este mai mare decât nivelul aplicat în majoritatea ţărilor UE şi pune industria într-o situaţie de necompetitivitate faţă de ţările concurente pe piaţa turismului. Bulgaria aplică o cotă de 9% din aprilie 2011 pentru vacanţele cumpărate prin agenţiile de turism (peste 102.000 de români au plecat în Bulgaria prin agenţiile de turism, în 2013), Grecia a redus TVA pentru restaurante la 13% în timpul crizei economice (aproximativ 100.000 de români au plecat în 2013 prin agenţiile de turism), Spania are o cotă de 10% atât pentru cazare, cât şi pentru serviciile din restaurant (peste 53.000 de români)", a declarat într-un comunicat Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anat-vrea-extinderea-cotei-tva-de-9-la-cazarea-cu-demipensiune-sau-pensiune-completa-12915940
12915940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.