ANAT: Eforturile de redresare a turismului, zădărnicite de noile reguli privind intrarea în ţară

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 decembrie 2021 88 afişări

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) susţin că eforturile de redresare a industriei au fost zădărnicite de adoptarea noilor reguli privind intrarea pe teritoriul României.

ANAT: Eforturile de redresare a turismului, zădărnicite de noile reguli privind intrarea în ţară

Potrivit ANAT, adoptarea noilor reguli privind intrarea pe teritoriul României aruncă în aer orice predictibilitate ofererită de lista semafor şi loveşte în cetăţenii români care au înţeles importanţa vaccinării şi au contribuit până în acest moment la reducerea efectelor pandemiei, prin respectarea tuturor recomandărilor autorităţilor sanitare.

„Lista semafor şi-a demonstrat eficacitatea până în prezent, asigurând un echilibru funcţional între măsurile de prevenţie şi reducere a efectelor pandemiei şi redeschiderea ramurilor economice cele mai afectare de restricţiile impuse de autorităţile sanitare. Nu considerăm oportună tranziţia de la lista semafor la împărţirea tărilor în funcţie de poziţionarea lor geografică, respectiv state UE versus state non-UE, acest lucru fiind pe de o parte profund discriminatoriu şi pe de altă parte irelevant în contextul în care noua tulpină Omicron deja nu mai este endemică statelor Africane în care şi-a avut originea”, arată reprezentanţii ANAT prin intermediul unui comunicat de presă.

ANAT solicită autorităţilor să reanalizeze restricţiile şi, eventual, să nu le aplice în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, se cere restabilirea criteriilor de intrare în România pentru cetăţenii care au schema completă de vaccinare şi înfiinţarea de puncte de testare la frontieră, pe fluxul de intrare în ţară, în aşa fel încât călătorii să nu mai fie obligaţi să facă testul în străinătate.

De asemenea, ANAT vrea modificarea reglementării privind programul restaurantelor în perioada sărbătorilor pentru ca românii să poată sărbători revelionul la ora 24.00, atunci când vine Anul Nou, şi nu la ora 21.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anat,
turism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.