ANALIZĂ - Sistemul de adopţii în România: 60.000 de copii sunt instituţionalizaţi, doar 1.602 dintre ei au fost declaraţi adoptabili în acest an

Postat la 12 decembrie 2012 13 afişări

Aproximativ 60.000 de copii sunt instituţionalizaţi în România, însă doar 1.602 dintre ei au fost declaraţi adoptabili în acest an, în topul judeţelor care au cei mai puţini copii pentru adopţie fiind Maramureş, Mehedinţi, Gorj, Bacău şi Buzău.

Numărul copiilor instituţionalizaţi continuă să rămână ridicat, în timp ce numărul adopţiilor se menţine scăzut, în ciuda eforturilor de relaxare a legislaţiei în domeniu.

Dincolo de faptul că procesul adopţiei în sine este foarte sinuos, există dificultăţi majore şi înainte de începerea acestuia, întrucât puţini dintre copii se "califică" pentru a deveni adoptabili. Legislaţia în vigoare prevede că pentru fiecare copil soluţia finală trebuie să fie reintegrarea în familia naturală sau adopţia. Este o soluţie ideală, dar imposibil de aplicat.

Dintre cei aproximativ 60.000 de copii instituţionalizaţi la nivel naţional, doar 1.602 au fost declaraţi adoptabili, potrivit datelor centralizate de Oficiul Român pentru Adopţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
instituţionalizaţi,
adoptabili,
adopţii
/actualitate/analiza-sistemul-de-adoptii-in-romania-60-000-de-copii-sunt-institutionalizati-doar-1-602-dintre-ei-au-fost-declarati-adoptabili-in-acest-an-10387961
10387961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.