ANALIZĂ: Pierderile de o mie de miliarde de dolari de la bursă după reducerea ratingului SUA sunt inexplicabile

Postat la 25 august 2011 15 afişări

Acţionarii companiilor listate la New York sunt cu o mie de miliarde de dolari mai săraci în urma deciziei Standard & Poor's de a reduce pentru prima dată ratingul SUA de la AAA, la AA+, iar unii investitori consideră că pierderile sunt de neînţeles, transmite Bloomberg.

În timp ce indicele de referinţă al bursei americane a pierdut 6,7%, adică 1.030 miliarde de dolari, de la retrogradarea din 5 august, titlurile de Trezorerie SUA au crescut pe piaţa secundară în cel mai accelerat ritm din ultimele 12 luni, iar guvernul american s-a împrumutat la cele mai reduse dobânzi din istorie.

"Unul dintre cele mai perverse lucruri la care am asistat în 25 de ani de afaceri este că, după ce S&P a redus ratingul guvernului SUA, reacţia investitorilor a fost să se înghesuie tocmai în titlurile care au fost retrogradate, ieşind în acelaşi timp de pe acţiuni fără să se uite la preţ. Cotaţiile bursiere s-au decalat mult prea mult", comentează Kevin Rendino, money manager la fondul american BlackRock, cu active de 3.650 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AAA,
SUA,
bursa
/actualitate/analiza-pierderile-de-o-mie-de-miliarde-de-dolari-de-la-bursa-dupa-reducerea-ratingului-sua-sunt-inexplicabile-8653919
8653919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.