ANALIZĂ: Piaţa auto a avut cel mai bun an din şase, atât la maşini noi, cât şi la autoturisme rulate

Postat la 19 ianuarie 2017 77 afişări

Piaţa maşinilor noi a înregistrat în 2016 al treilea an consecutiv de creştere şi a încheiat anul cu cea mai ridicată valoare de după 2010, 95.000 de autoturisme, cu 60% mai mare, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, citată de Autovit.

ANALIZĂ: Piaţa auto a avut cel mai bun an din şase, atât la maşini noi, cât şi la autoturisme rulate

Septembrie a fost cea mai bună lună pentru acest segment, cu peste 12.000 de autoturisme noi înmatriculate, iar februarie luna cea mai slabă, cu numai 5.000 de exemplare înmatriculate, arată studiul privind evoluîia pieţei auto realizat de Autovit. Un impact important l-a avut Programul Rabla care, deşi a început abia în iunie şi s-a încheiat în 20 decembrie 2016, a avut succes şi a primit mai multe suplimentări în acest interval impulsionând astfel piaţa.

Piaţa maşinilor second-hand din import a avut un an record, în care a avansat cu 18% şi s-a apropiat de pragul de 300.000 de unităţi, nivel de peste trei ori mai mare faţă de 2011. Cea mai bună lună a fost august, cu peste 31.000 de autoturisme rulate înmatriculate, iar cea mai slabă a fost ianuarie, cu sub 17.000.

Reînmatriculările (tranzacţii cu masini rulate, deja înmatriculate pe plan intern) au înregistrat, la fel ca maşinile noi, al treilea an consecutiv de creştere, avansul fiind de 10% în 2016 faţă de 2015. Cea mai slabă lună a fost ianuarie, cu 16.000 de maşini reînmatriculate, iar cea mai bună a fost august, cu peste 24.000 de exemplare care şi-au schimbat proprietarii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.