ANALIZĂ: Europa caută un nou orizont, după 20 de ani de la Tratatul de la Maastricht

Postat la 29 octombrie 2013 55 afişări

Uniunea Europeană (UE) întâmpină dificultăţi în găsirea unui nou proiect mobilizator care să relanseze o construcţie europeană afectată de criză şi respingerea în creştere a cetăţenilor săi, după 20 de ani de la intrarea în vigoare Tratatului de la Maastricht, care a instaurat euro.

ANALIZĂ: Europa caută un nou orizont, după 20 de ani de la Tratatul de la Maastricht

 În lunga istorie a construcţiei europene, acest tratat care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1993 constituie un jalon major, şi anume al creării monedei unice, un simbol puternic şi un salt calitativ în privinţa integrării.

Tratatul rămâne celebru prin faimosul criteriu în domeniul deficitelor publice şi datoriei. Limite pe care statele s-au grăbit să nu le respecte, cu Franţa şi Germania în frunte, la mijlocul anilor 2000.

Oameni politici şi experţi sunt de acord, în prezent, să recunoască faptul că uniunea monetară era prost concepută, odată ce nu era însoţită de vreo uniune bugetară şi cu atât mai puţin economică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-europa-cauta-un-nou-orizont-dupa-20-de-ani-de-la-tratatul-de-la-maastricht-11581820
11581820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.