Analistii ING nu exclud o inflatie de 8% in 2011

Postat la 04 februarie 2011 40 afişări

Analistii ING Bank Romania considera ca exista riscuri ca rata inflatiei sa atinga 6% la finele acestui an si nu exclud chiar un nivel de 8%, in conditiile presiunilor la nivel international asupra preturilor alimentelor si ale angajamentelor Guvernului de a elimina subventiile la energie termica.

Scenariul de baza al ING Bank Romania indica pentru acest an o inflatie anuala de 4,5%. Economistul-sef al ING Bank Romania, Nicolaie Chidesciuc, a precizat ca scenariul de baza privind inflatia include estimarea de majorare a preturilor alimentelor cu 4,7%, dar avansul ar putea ajunge pana la 8,5% sau chiar mai mult, avand in vedere presiunile existente la nivel international si faptul ca in trecut costurile locale si cele internationale au avut evolutii corelate.

"Daca cresterea preturilor alimentelor ajunge la 8,5%, aceasta evolutie va avea un impact suplimentar de 1,5% asupra inflatiei. Un impact aditional de 1,2% asupra ratei anuale a inflatiei ar putea fi generat de eliminarea subventiilor la incalzire", sustine Chidesciuc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
analisti,
ING,
risc,
inflatie,
prognoze
/actualitate/analistii-ing-nu-exclud-o-inflatie-de-8-in-2011-7952259
7952259
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.