ANAF verifică în sfârşit şi oameni care nu au venituri sau au venituri mici dar au palate si maşini de lux

Postat la 06 august 2015 983 afişări

ANAF verifică în sfârşit şi oameni care nu au venituri sau au venituri mici dar au palate si maşini de lux

Direcţia Verificări Fiscale din ANAF a demarat un program menit să verifice averile persoanelor în care există discrepanţe între venitul declarat şi averea afişată (maşini de lux, imobile şi alte bunuri de mare valoare), arată un comunicat al ANAF.

În eşantionul supus analizei au intrat aproximativ 300.000 de persoane.

"După 25 de ani în care inechitatea, sub toate formele ei, a marcat evoluţia României şi a românilor, a venit momentul să schimbăm această stare de fapt, măcar în domeniul fiscalităţii. Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative. Cu toţii vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care şi-au construit averile", a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.

Programul demarat vizează verificarea veniturilor şi a declarării acestora începând cu anul 2011. 132.246 de persoane fizice au diferenţă între veniturile estimate şi veniturile declarate mai mare de 10%, dar nu mai puţin de 50.000 de lei. Aproape 8.000 de contribuabili sunt propuşi pentru verificare amănunţită (aici intră persoanele cu venituri volatile-showbiz, patronul bogat de firmă săracă, persoane cu patrimoniu semnificativ, dar fără activităţi economice cunoscute).

Pentru a face aceaste verificări ANAF a înfiinţat 8 servicii de verificări fiscale în toată ţara şi a alocat 100 de posturi. Iar primiilor 60 de ispectori le-au fost alocate 313 cazuri pentru prima etapă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anaf-verifica-in-sfarsit-si-oameni-care-nu-au-venituri-sau-au-venituri-mici-dar-au-palate-si-masini-de-lux-14665937
14665937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.