ANAF iese la vânătoare: Fiscul a dat startul unei campanii masive de controale

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 august 2019 15087 afişări

ANAF iese la vânătoare: Fiscul a dat startul unei campanii masive de controale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat săptămâna trecută startul unei acţiuni masive de control prin care încearcă să combată evaziunea fiscală şi doreşte creşterea conformării la declarare, potrivit unui anunţ oficial al instituţiei.

 

În această campanie începută la 1 august este vizată, în principal, zona Bucureşti - Ilfov. În vederea desfăsurării în bune condiţii a acţiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori. Astfel, în acest an vor fi desfăşurate 150.000 de controale care au această tematică de control.

„Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc şi vor pune accent pe prevenţie şi îndrumare. Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligaţii fiscale accesorii mai mici, în comparaţie cu cele rezultate în urma unei inspecţii fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-şi corecta declaraţiile şi de a se conforma la plata obligaţiilor, potrivit legii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
campanie,
controale,
fisc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.