ANAF a publicat noile norme de stabilire din oficiu a impozitelor şi CAS pe veniturile nedeclarate

Postat la 28 iunie 2018 171 afişări

Nedepunerea declaraţiei de impunere dă dreptul organului fiscal să stabilească din oficiu creanţele fiscale (impozit şi contribuţii sociale), iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF - a publicat joi noile norme de stabilire din oficiu a obligaţiilor aferente veniturilor nedeclarate.

ANAF a publicat noile norme de stabilire din oficiu a impozitelor şi CAS pe veniturile nedeclarate

„Potrivit dispoziţiilor art.107 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, nedepunerea declaraţiei de impunere dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a creanţelor fiscale prin decizie de impunere”. Iar potrivit art.106 alin.(1) din acelaşi act normativ, organul fiscal stabileşte baza de impozitare şi creanţa fiscală aferentă „prin estimarea rezonabilă a bazei de impozitare, folosind orice probă şi mijloc de probă prevăzute de lege, ori de câte ori acesta nu poate determina situaţia fiscală corectă”, argumentează iniţiatorii noilor norme, în referatul de aprobare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.