ANA: Vârsta de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani. Cannabisul, pe primul loc

Postat la 23 ianuarie 2019 30 afişări

Vârsta medie de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, precizând că cel mai cosumat drog din România este cannabisul, iar cele mai vulnerabile categorii în ceea ce priveşte consumul sunt cele defavorizate.

ANA: Vârsta de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani. Cannabisul, pe primul loc

„Vârsta de debut în consumul de droguri, şi aici depinde evident de substanţă, este undeva la 10-11 ani, mai scăzută la alcool şi tutun. În ceea ce priveşte categoriile de vârstă vulnerabile, dacă facem o comparaţie, şi analizăm populaţia pe 15-64 de ani, constatăm că grupa cea mai vulnerabilă este cea de 15-24 de ani, grupă căreia ne adresăm prin proiecte. Pe de altă parte, un studiu făcut la nivel european pe populaţia de 16 ani şcolarizată evidenţiază o prevalenţă a consumului de droguri de aproximativ 15,6%”, a declarat, miercuri, Diana Şerban, şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Reducerea Cererii de Droguri, din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

Potrivit reprezentanţilor ANA, vârstă de debut este în scădere în România, cea ce înseamnă că tot mai mulţi copii experimentează consumul de droguri de la vârste tot mai fragede.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
droguri,
consum,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.