An de coşmar pentru Elon Musk: După ce a fost detronat de pe podiumul miliardarilor lumii, Elon Musk primeşte o lovitură dură la sfârşit de an

Autor: Alexandru Nanu Postat la 31 decembrie 2022 2347 afişări

An de coşmar pentru Elon Musk: După ce a fost detronat de pe podiumul miliardarilor lumii, Elon Musk primeşte o lovitură dură la sfârşit de an

Elon Musk, CEO-ul gigantului auto Tesla, şi-a văzut bogăţia scăzând în ultimele săptămâni după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au scăzut, informează Bloomberg.

Elon Musk a fost a doua persoană care a strâns vreodată o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, depăşind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Directorul executiv al Tesla Inc. a reuşit acum o premieră personală  devenind singura persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea personală.

Tot în acest an, Elon Musk a pierdut în mod oficial titlul de cea mai bogată persoană din lume. Locul său a fost preluat de Bernard Arnault, preşedintele şi directorul general al LVMH, cel mai mai puternic jucător la nivel global din industria luxului.

Tesla a fost cea mai activă, cât şi cea mai slab performantă acţiune din indicii S&P 500 şi Nasdaq 100.

Acţiunile Tesla au închis şedinţa de tranzacţionare din 30 decembrie la 123,18 USD, înregistrând p scădere de peste 65% în ultima anul, acestea fiind cotate la 352,26 USD în şedinţa din 31 decembrie 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
avere,
miliarde,
auto,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.