Amnesty International cere o strategie internaţională pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 iunie 2015 42 afişări

Organizaţia Amnesty International îndeamnă comunitatea internaţională să creeze o strategie globală pentru gestionarea crizei refugiaţilor, catalogând-o drept cea mai gravă situaţie de urgenţă de după al Doilea Război Mondial.

"Asistăm la cea mai gravă criză a refugiaţilor din perioada noastră, cu milioane de femei, bărbaţi şi copii luptându-se să supravieţuiască în contextul conflictelor brutale, al reţelelor de traficanţi de persoane şi al guvernelor care urmăresc interese politice egoiste în loc să dea dovadă de compasiune umană", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International, citat de Associated Press.

Potrivit Amnesty International, liderii statelor lumii au abandonat milioane de refugiaţi", lăsându-i într-o "existenţă insuportabilă". Aproximativ 50 de milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele din cauza conflictelor în anul 2013.

"Criza refugiaţilor este una dintre cele mai grave probleme ale secolului 21, dar răspunsul comunităţii internaţionale a fost un eşec ruşinos", a adăugat Salil Shetty.

Amnesty International a îndemnat comunitatea internaţională să elaboreze o strategie globală pentru gestionarea crizei refugiaţilor, care provin în principal din Siria, Nigeria, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Eritreea şi Burundi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMNESTY INTERNATIONAL,
REFUGIAŢI,
/actualitate/amnesty-international-cere-o-strategie-internationala-pentru-gestionarea-crizei-refugiatilor-14457797
14457797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.