Americanii cresc dobânda de referinţă la cel mai înalt nivel de la prăbuşirea Lehman Brothers: FED-ul majorează dobânda la 2,25% şi confirmă o nouă majorare pentru decembrie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 septembrie 2018 80 afişări

Americanii cresc dobânda de referinţă la cel mai înalt nivel de la prăbuşirea Lehman Brothers: FED-ul majorează dobânda la 2,25% şi confirmă o nouă majorare pentru decembrie

Rezerva Federală a crescut dobânda de politică monetară în SUA şi a reîntărit aşteptările analiştilor pentru încă o viitoare majorare până la sfârşitul anului, confirmând că aceasta va creşte probabil şi în 2019, cu cât economia americană devine mai puternică, potrivit Bloomberg.

Creşterea de la 2% la 2,25% reflectă că perspectivele băncii centrale asupra situaţiei economice din ţară a rămas aceeaşi de la ultimele declaraţii făcute în urmă cu opt săptămâni, chiar dacă Donald Trump continuă să atragă atenţia asupra unui posibil conflict comercial.

„Această întoarcere graduală la normalitate susţine această economie puternică”, spune preşedintele FED, Jerome Powell, după o şedinţă de două zile a FED.

Creşterea economică şi numărul de locuri de muncă noi create în economie au fost „puternice”, în timp ce inflaţia se menţine aproape de ţinta băncii centrale de 2%.

În plus, 12 din 16 oficiali din comitetul băncii se aşteaptă la o nouă majorare de dobândă până la sfârşityl anului.

Aceasta este a opta majorare de dobândă de la sfârşitul anului 2015 până în prezent, iar dobânda FED-ului este acum la cel mai mare nivel înregistrat din octombrie 2008 până în prezent, chiar după colapsul Lehman Brothers.

Donald Trump nu ajută deloc FED-ul să menţină echilibrele monetare. Pe lângă faptul că preşedintele american aruncă valuri de critici după aceste decizii, el a lansat şi un război comercial cu China care ameninţă atât creşterea economică, cât şi ţinta de inflaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
fed,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.