Americanii au cumpărat Labormed la „discount“

Autor: Ioana David Postat la 01 februarie 2013 31 afişări

Grupul american Alvogen a cumpărat producătorul local de medicamente Labormed, în urma unei tranzacţii complexe, care a fost parafată în decembrie şi a cărei valoare nu a fost făcută publică. Americanii spun că au făcut această tranzacţie pentru a-şi dezvolta afacerea atât în România, cât şi în regiune, iar Labormed va servi drept centru zonal.

Grupul american Alvogen a cumpărat producătorul local de medicamente Labormed, în urma unei tranzacţii complexe, care a fost parafată în decembrie şi a cărei valoare nu a fost făcută publică. Americanii spun că au făcut această tranzacţie pentru a-şi dezvolta afacerea atât în România, cât şi în regiune, iar Labormed va servi drept centru zonal.Şi alţi investitori au fost interesaţi de Labormed, însă datoriile producătorului au contat. Din 2008, fondul de investiţii Advent Internaţional, care a cumpărat compania la acea dată, şi un grup de bănci care au credit fondul au investit peste 120 mil. euro în achiziţie şi alte proiecte de dezvoltare. Labormed a fost cel de-al doilea pariu al fondului Advent în piaţa de medicamente după cel câştigat la Terapia Cluj. Fondul s-a "bătut" în 2008 cu alţi 13 investitori pentru a prelua Labormed şi a plătit un preţ record la acea vreme, de peste 120 mil. euro. Însă în patru ani afacerea nu a mers cum au sperat, pierzând foarte mult "sânge".

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alvogen,
Labormed,
„discount“
/actualitate/americanii-au-cumparat-labormed-la-discount-10537818
10537818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.