America zguduită de un nou scandal. Fotografii indecente cu femei soldat postate de puşcaşii marini pe Facebook

Autor: Georgiana Călin Postat la 10 martie 2017 34236 afişări

Scandalul mediatizat despre puşcaşii marini americani care au distribuit poze nud cu colegele lor pe un grup secret de Facebook pare a fi mai grav decât s-a demonstrat până acum, conform Business Insider.

America zguduită de un nou scandal. Fotografii indecente cu femei soldat postate de puşcaşii marini pe Facebook

Obiceiul acestora de a posta astfel de fotografii merge dincolo de grupul de Facebook. Sute de fotografii nud cu femei din mai multe branşe militare au fost postate printr-un link către un director partajat, găzduit pe Google Drive, cu imagini care datează din mai, conform informaţiilor date de surse către Business Insider. Site-ul, numit AnonIB, are o secţiune dedicată personalului militar de sex masculin, care conversează pe baza fotografiilor, mulţi dintre aceştia cerând mai multe „premii” („wins”), adică fotografii nud cu anumite femei aflate în serviciu militar.

Informaţia s-a aflat dintr-o ştire dată de jurnalistul Thomas Brennan, ce afirma că un grup de Facebook numit Marines United, cu aproape 30.000 de membri, postează fotografii nud cu colegele lor, împreună cu informaţii despre identitatea acestora şi, de multe ori, alături de încurajări explicite de abuz sexual. Se presupune că unele dintre fotografii au fost făcute fără ştirea protagonistelor, iar altele au fost preluate de pe alte reţele şi postate fără consimţământul femeilor.

Serviciul Naval de Investigaţii Criminalistice a pornit o anchetă în această problemă. Postarea unor astfel de fotografii este o încălcare a termenilor de utilizare Facebook, dar mai ales o încălcare a obligaţiilor pe care le are Armata Americană.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.