Amenzile pentru transportatorii care fac taximetrie fără autorizaţie ar putea fi reduse de 25 de ori

Postat la 28 noiembrie 2013 33 afişări

Transportatorii care desfăşoară activităţi neautorizate de taximetrie ar putea plăti amenzi de 25 de ori mai mici, potrivit unei iniţiative adoptate, joi, de senatori, deputatul PSD Aurel Vlădoiu, unul dintre iniţiatori, susţinând că actualul nivel al amenzilor "bagă în faliment" transportatorii.

Amenzile pentru transportatorii care fac taximetrie fără autorizaţie ar putea fi reduse de 25 de ori

 Potrivit propunerii legislative iniţiate de deputaţii PSD Vasile Bleotu, Ion Călin, Florin Iordache, Vasile Popeangă şi Aurel Vlădoiu, persoanele fizice, asociaţiile familiale sau persoanele juridice înregistrate la Registrul comerţului pentru a desfăşura activităţi de transport cu vehicule rutiere şi care fac transport în regim de taxi fără a avea autorizaţie vor plăti o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei.

În prezent, cuantumul amenzii pentru aceştia este de minimum 25.000 de lei şi maximum 50.000 de lei.

Potrivit legii, autorizaţia de transport se eliberează de către autoritatea de autorizare pe durată nedeterminată şi este valabilă cu condiţia vizării acesteia la fiecare cinci ani, odată cu verificarea îndeplinirii condiţiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizaţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amenzile-pentru-transportatorii-care-fac-taximetrie-fara-autorizatie-ar-putea-fi-reduse-de-25-de-ori-11728313
11728313
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.