Amenzile dintr-un stat UE ii vor „urmari” pe soferi in tara de resedinta

Postat la 03 decembrie 2010 11 afişări

Soferii europeni care conduc autovehicule in alta tara UE decat cea de resedinta nu vor mai scapa de plata amenzilor pentru incalcarea regulilor de circulatie, va dispune o noua directiva propusa de Comisia Europeana (CE). Acest tip de "impunitate" va lua sfarsit pe cuprinsul Uniunii, iar amenzile ii vor "urmari" pe contravenienti pana la ei acasa.

"Multi oameni par sa isi inchipuie ca, atunci cand merg in strainatate, regulile (de circulatie pe drumurile publice - n.r.) nu le mai sunt aplicabile. Mesajul meu este ca ele se aplica", le-a transmis soferilor din UE Sim Kallas, comisarul pentru Transporturi, citat de EUObserver.com. Estonianul Kallas este cel care a inaintat, joi, ministrilor de profil din cele 27 de state UE, propunerea de directiva. Aprobarea actului normativ va depinde de negocierile dintre Consiliul UE (cele 27 de guverne) si Parlamentul European (PE), dar la Bruxelles pare predominanta ideea ca trebuie facut ceva in acest sens. Nu se stie de acum cat de drastice vor fi prevederile directivei, dar CE a adus in fata Consiliului un obiectiv cu care orice lider politic ar trebui sa fie de acord - lupta impotriva "celor patru mari ucigasi" de pe drumurile europene.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
amenzi,
sosele,
soferi,
UE,
directiva
/actualitate/amenzile-dintr-un-stat-ue-ii-vor-urmari-pe-soferi-in-tara-de-resedinta-7773941
7773941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.