AMENDĂ RECORD în SUA: 1,8 miliarde de dolari pentru insider trading, după ce fondul SAC a pledat vinovat

Postat la 05 noiembrie 2013 60 afişări

SAC Capital Advisors, unul dintre cele mai performante fonduri de hedging din SUA în ultimii 20 de ani, a pledat "vinovat" la acuzaţii de utilizare de informaţii privilegiate pe bursă (insider trading) şi va plăti o amendă de 1,8 miliarde dolari, sancţiune record pentru acest tip de infracţiune.

AMENDĂ RECORD în SUA: 1,8 miliarde de dolari pentru insider trading, după ce fondul SAC a pledat vinovat

 Fondul controlat de miliardarul Steven A. Cohen a înregistrat în ultimii 20 de ani un radament mediu anual de 25%, iar portofoliul administrat personal de Cohen nu a afişat niciodată pierderi, potrivit Bloomberg.

Pe baza acestor performanţe, Cohen poate fi considerat cel mai bun trader de acţiuni din istorie, cu o abilitate neobişnuită de a anticipa evoluţia preţurilor la bursă.

SAC a pledat vinovat în cadrul unei înţelegeri cu reprezentanţii Departamentului Justiţiei şi va fi sancţionat cu 1,8 miliarde de dolari, reprezentând amenzi şi renunţarea la o parte din câştigurile dobândite ilicit. De asemenea, fondul nu mai are voie să administreze bani şi active pentru investitori din afara firmei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amenda-record-in-sua-1-8-miliarde-de-dolari-pentru-insider-trading-dupa-ce-fondul-sac-a-pledat-vinovat-11626199
11626199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.