S-a deschis un nou mall, urmează altul. Cât îi va costa pe dezvoltatori

Autor: Ioana Matei Postat la 05 noiembrie 2013 535 afişări

În contextul în care în octombrie s-a născut cel mai nou centru comercial din Capitală , lansându-se în meciul pe viaţă şi pe moarte cu competitorii săi, un alt mall şi-a anunţat astăzi deschiderea.

S-a deschis un nou mall, urmează altul. Cât îi va costa pe dezvoltatori

Centru comercial ParkLake va fi situat în sectorul 3, în estul Bucureştiului şi va fi construit în urma unei investiţi de 180 milioane euro.  Pentru comparaţie, investiţia în Promenada Mall, cel mai recent centru comercial din Bucureşti, a fost de 130 milioane euro.

Noul mall va fi dezvoltat de Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, şi de dezvoltatorul imobiliar est european Caelum Development.

şi este programat pentru deschidere în 2016.  Autorizaţia de construire pentru ParkLake a fost primită în septembrie 2013 şi permite începerea dezvoltării. Licitaţia pentru lucrările de construcţie se află în desfăşurare, iar lucrările vor începe în decembrie 2013. ParkLake va oferi o  o suprafaţă de cumpărături de 70.000 m², cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană. Pe lângă destinaţia de cumpărături, centrul va oferi şi posiblitatea practicării de activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber, fiind în directă legătură cu Parcul Titan, aflat în imediata vecinătate a acestuia.

"ParkLake va avea un mix de chiriaşi foarte variat, atât în ceea ce priveşte oferta de retail, cât şi cea de relaxare, şi va deveni una dintre principalele atracţii ale Bucureştiului datorită integrării zonei verzi adiacente din parcul Titan" a declarat Fernando Guedes Oliveira, CEO, Sonae Sierra.

Compania internaţională specializată în centre comerciale Sonae Sierra deţine  49 de centre comerciale şi este prezentă în 12 ţări: Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România, Croaţia, Turcia, Maroc, Algeria, Columbia şi Brazilia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 85 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5.8 miliarde de euro şi cu o suprafaţă totală închiriabilă de 2.3 milioane m2, care găzduiesc un număr de circa 8.500 de chiriaşi. În prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 4 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Compania specializată în investiţii şi dezvoltare Caelum Development este deţinută de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienţă pe piaţa europeană de Real Estate. Compania are sediul central în Varşovia. Grupul are un portofoliu extins de 36 de proiecte în Europa şi include 21 de centre de retail cu o suprafaţă brută de 200 000 m2.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-a-deschis-un-nou-mall-urmeaza-altul-cat-ii-va-costa-pe-dezvoltatori-11625686
11625686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.