Ambasadorul Palestinei: Nu voi recomanda o rupere de România. Poziţia Guvernului român, surprinzătoare

Postat la 21 mai 2018 102 afişări

Ambasadorul palestinian în România, Fuad Kokaly, rechemat recent la Ramallah, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului român de a adopta un memorandum privind relocarea ambasadei este surprinzătoare şi că întotdeauna vor exista interese în politică.

Ambasadorul Palestinei: Nu voi recomanda o rupere de România. Poziţia Guvernului român, surprinzătoare

"Toţi ambasadorii palestinieni din ţările europene care au participat la deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim au fost rechemaţi la Ramallah", explică ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Kokaly.

Diplomatul a fost rechemat în data de 16 mai şi nu a revenit în România nici la această dată.

Cât priveşte intenţia oficialilor români de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, ambasadorul spune că este o decizie surprinzătoare, în contextul relaţiilor vechi dintre cele două state."Intenţia de a muta Ambasada României la Ierusalim este o acţiune care încalcă dreptul internaţional, rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, Convenţiei a Patra de la Geneva, deciziile Comisiei Europene şi, în general, toate tratatele care guvernează relaţiile dintre state", mai spune Fuad Kokaly.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.