Ambasada SUA: România rămâne aliat de nădejde al SUA, indiferent de soarta contractului F16

Postat la 04 august 2010 19 afişări

Mesajul diplomatic transmis prin intermediul ziarului Gândul tranşează, în favoarea lui Sebastian Vlădescu, disputa dintre Ministerul Apărării şi Ministerul de Finanţe, generată de neplata primei tranşe, de 750 de milioane de dolari, în contul programului de înzestrare cu avioane de luptă multirol.

Statele Unite dau un mesaj important României, prin intermediul ziarului Gândul. Ambasada SUA a trimis ziarului nostru un comunicat, în exclusivitate, arătând că va considera, în continuare, România drept partener strategic, indiferent de continuarea sau anularea programului de înzestrare a forţelor aeriene româneşti cu avioane de luptă multirol F16.

Marţi, 3 august 2010, a expirat cel de-al doilea termen convenit de SUA şi România, pentru plata primei tranşe, de 750 de milioane de dolari, din totalul de 1,3 miliarde de dolari, la cât a fost stabilit costul programului F16. Primul termen fusese fixat pe 3 iunie, dar SUA au acordat României o prelungire de două luni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avioane F16,
ambasada SUA,
aliati,
plata,
armata
/actualitate/ambasada-sua-romania-ramane-aliat-de-nadejde-al-sua-indiferent-de-soarta-contractului-f16-6764341
6764341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.