Ambasada SUA în Arabia Saudită avertizează asupra ameninţării răpirii unor muncitori occidentali

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 martie 2015 64 afişări

Ambasada Statelor Unite în Arabia Saudită a avertizat cu privire la existenţa unui potenţial complot vizând răpirea unor muncitori occidentali din sectorul petrolier, relatează AP.

Potrivit avertismentului, emis vineri noaptea, oficialii au primit informaţii despre o ameninţare privind răpirea unor muncitori, inclusiv americani, de pe câmpurile petrolifere din estul regatului.

Ambasada a precizat că "nu deţine informaţii suplimentare cu privire la momentul, locul sau modalitatea atacurilor planificate".

Guvernul saudit şi agenţia oficială de presă saudită nu au făcut comentarii cu privire la avertisment.

Militanţi din cadrul Al-Qaida au comis, în perioada 2003-2007, atacuri pe teritoriul saudit vizând să destabilizeze monarhia aliată cu Occidentul. În 2003, ei au comis atacuri cu bombă în complexe rezidenţiale locuite de străini.

Arabia Saudită face parte din coaliţia condusă de către Statele Unite care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
DIPLOMAŢIE,
ARABIA SAUDITĂ
/actualitate/ambasada-sua-in-arabia-saudita-avertizeaza-asupra-amenintarii-rapirii-unor-muncitori-occidentali-13986761
13986761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.