Alstom va instala ferestre rabatabile la trenurile metroului din Bucureşti

Postat la 17 septembrie 2011 62 afişări

Compania franceză Alstom va putea suplimenta investiţia la Metrorex cu încă 59,6 milioane de lei (14 milioane de euro), conform unui amendament semnat de cele două companii la contractul de întreţinere a flotei de trenuri a metroului din Bucureşti, încheiat în 2004.

Contractul prevede ca Alstom să continue furnizarea serviciilor de întreţinere pentru 400 de vagoane de metrou pe an până la sfârşitul anului 2019. În plus, contractul include extinderea tuturor serviciilor de întreţinere la orice vagoane noi achiziţionate de Metrorex.

Modificarile la contract vizează, în principal, simplificarea operaţiunilor de întreţinere, cu scopul de a îmbunătăţi flexibilitatea şi de a creste viteza cu care vagoanele pot fi repuse în serviciul comercial. De asemenea, Alstom va instala ferestre rabatabile la trenurile construite de Bombardier, în scopul de a îmbunataţi ventilaţia si nivelul de confort oferit pasagerilor.

Parcul de metrouri al Metrorex este compus din trenuri vechi de tip Astra Arad şi trenuri noi de tip Bombardier, iar începând din 2012, în flota metroului vor intra şi 16 trenuri noi livrate de compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, care a câştigat în această săptămână licitaţia pentru contractul respectiv, în valoare de 107,2 milioane de euro.

Din 2004, Alstom a investit peste 50,2 milioane de lei (12 milioane de euro) în preluarea, renovarea şi întreţinerea a patru depouri şi locuri de întreţinere ale Metrorex, precum şi în asigurarea a peste 500 de locuri de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi dezvoltarea competenţelor angajaţilor.

"Suntem în măsură sa reducem costurile şi să optimizăm preţurile pentru clienţii nostri, prin diminuarea redundanţei în operaţiunile de întreţinere şi prin facturarea serviciilor de întreţinere la kilometru parcurs. Acordul va fi în beneficiul călătorilor care circulă cu metroul din Bucureşti, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea confortului şi ar putea servi ca model pentru alte contracte de întreţinere din România", a declarat Gabriel Stanciu.

Alstom Transport, furnizor de sisteme, echipamente şi servicii din sectorul feroviar cu activitate în peste 60 de ţări, a înregistrat vânzări de 5,6 miliarde de euro în anul fiscal 2010-2011. Alstom a câştigat contracte importante în ultimii ani, vizând furnizarea de servicii de întreţinere pentru flota de trenuri Pendolino a operatorului Virgin pe linia principală West Coast din Marea Britanie. De asemenea, Alstom a încheiat contracte de întreţinere pentru metroul din Londra, pentru tramvaiele Citadis din Reims (Franţa) si din Tunis, precum şi pentru linia de foarte mare viteză AGV din Italia. Alstom furnizează piese pentru Amtrak, operatorul feroviar naţional din Statele Unite, şi modernizează flota AVE spaniolă (linia de foarte mare viteză).

În România, pe lângă serviciile de întreţinere furnizate pentru Metrorex, Alstom efectuează lucrări de infrastructură (renovarea substaţiilor electrice pe cel de-al patrulea coridor feroviar european, în numele Electrificare CFR) şi dezvoltă sisteme de semnalizare feroviară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alstom-va-instala-ferestre-rabatabile-la-trenurile-metroului-din-bucuresti-8765749
8765749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.